Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-01-2013 | Article Rating | (0) reacties

Pearson stapt in Nook Media

De Britse uitgeverij Pearson heeft een aandeel van 5 procent genomen in Nook Media, een bedrijf dat tablets en e-readers ontwikkelt. Pearson betaalt hiervoor 67,6 miljoen euro.

Pearson is een van de grootste educatieve uitgevers. Gebruikers van apparaten van Nook krijgen binnenkort toegang tot e-learning van Pearson. Nadere details hierover zijn niet bekend.

Nook richt zich ook steeds meer op de videomarkt. Eind vorig jaar werd een nieuwe videodienst gelanceerd in Groot-Brittannië.

Het grootste deel van het bedrijf (78,2 procent) blijft in handen van de Amerikaanse boekverkoper Barnes & Noble. De resterende 16,8 procent is in handen van Microsoft.

Nook concurreert op de tabletmarkt met Apple, Amazon, Sony en producten die Android-software gebruiken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.