Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-12-2012 | Article Rating | (0) reacties

Early Warning System motiveert studenten

Early Warning System motiveert studenten

Het Early Warning System (EWS) in de digitale leeromgeving Blackboard (Bb) kan goed ingezet worden om studenten te motiveren. Dat concluderen onderzoekers van de Technische Universiteit Delft (TU Delft).

Eind vorig jaar heeft SURF een subsidieregeling uitgeschreven met als doel om Learning Analytics (LA) te ontdekken. Het doel van dit project was onderzoeken of en hoe de interactie over voortgang met behulp van het EWS in Blackboard de docent en student kan ondersteunen om uitstelgedrag te voorkomen en betere resultaten te verkrijgen voor een vak.

Negatieve naam

Uit een proefproject aan de TU Delft is gebleken dat de tool zeer nuttig kan zijn bij online onderwijs waarbij weinig tot geen persoonlijk contact met grote groepen studenten bestaat.


Het EWS heeft een ‘negatieve’ naam, maar je kunt de tool juist goed inzetten om je studenten in positieve zin te motiveren, stellen de onderzoekers. Voor de docenten is de tool zeer eenvoudig te gebruiken. E-Learning Support is eventueel beschikbaar om ondersteuning te bieden. Zij kunnen ook een handleiding leveren en hebben documentatie van OC Focus over het onderwijskundige gebruik van de tool.


Uitstelgedrag

De pilot was uiteindelijk te klein om echt iets te zeggen over het aanpakken van uitstelgedrag. Wel zijn de onderzoekers van mening dat het een eenvoudige, nuttige tool is die docenten kunnen ondersteunen bij het monitoren van de voortgang en die studenten kan helpen (bij goed gebruik door de docent) hun eigen studiegedrag te verbeteren.

Bron/meer informatie: ICTO


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.