Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-12-2012 | Article Rating | (0) reacties

"Drempels voor digitaal leren moeten lager"

"Drempels voor digitaal leren moeten lager" Techniek mag de leerbeleving niet in de weg zitten. Het is belangrijk e-learning in dat opzicht zo toegankelijk mogelijk te maken, zeggen Sünne Eichler und prof. dr. Peter A. Henning, van het Learntec-congrescomité.

Learntec wordt van 29 tot en met 31 januari gehouden in Karlsruhe. In een interview blikken zij vooruit op het congres.

Hoe was de respons dit jaar op de Call for Papers en welke trends kunnen we hieruit afleiden?

Sünne Eichler: "De kwaliteit van de inzendingen is vergeleken met vorig jaar opnieuw gestegen, waardoor de keuze erg moeilijk was. We zijn er erg blij mee dat er veel inzendingen zijn binnengekomen met interessante thema's zoals kwaliteitscontrole, mobiel leren of performance management. Vooral middelgrote ondernemingen hebben e-learning ontdekt.

Inhoudelijk representeren de inzendingen ook de trends uit relevante onderzoeken: de focus ligt daarbij op mobiel leren en game based learning. Maar ook op blended learning en kosten/baten.

Op welke thema's ligt in het programma van dit jaar de nadruk?


Eichler: "Behalve mobiel, games en social learning, houden we ons bezig met onderwerpen uit de dagelijkse praktijk, zoals blended learning, introductie in e-learning en virtuele klaslokalen. Bij managementthema's staan goed werkgeverschap, technische beroepen en performance management centraal.
Peter Henning: We volgen uiteraard de megatrends in de branche: mobiel leren en game based learning zijn twee belangrijke onderwerpen. Maar we besteden ook aandacht aan de generatie 50+, innovatieve interfaces en digitaal publiceren.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de e-learningbranche?

Henning: "Dat techniek steeds meer ondergeschikt wordt aan content en functionaliteit, zien we als een belangrijke ontwikkeling. Programma's en apparaten moet eenvoudigweg werken. Om digitaal leren verder te laten stabiliseren, is het nodig drempels weg te nemen. Het kan niet zo zijn dat je eerst aanzienlijke kennis van computers moet hebben, om een elektronisch leerplatform te kunnen gebruiken."

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Gratis toegangskaart
E-learning.nl mag - als partner van de Learntec - één gratis toegangskaart verloten, voor het congres dat van 29 t/m 31 januari wordt gehouden in Karslruhe. Waarde 665 euro. Lees hier meer over de voorwaarden: Win een gratis toegangskaart voor Learntec 2013


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.