Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-12-2012 | Article Rating | (0) reacties

Mobiel leren nog in de kinderschoenen

Mobiel leren nog in de kinderschoenen De interesse in het aanbieden van leren via mobiele apparaten is groot, maar de implementatie ervan bevindt zich nog in een heel vroeg stadium. Dat concludeert het Masie Center in de VS naar aanleiding van nieuw onderzoek.

Het Masie Center baseert de conclusies op onderzoek bij 823 organisaties wereldwijd. Ongeveer 80 procent van de organisaties heeft minstens een “matige belangstelling” voor mobiel leren. “Tot nu toe heeft die interesse zich voornamelijk vertaald in proefprojecten en de ontwikkeling van wat content voor mobiele apparaten. Tegelijkertijd zegt minder dan 30 procent van de organisaties een bedrijfsstrategie te hebben voor mobiel leren.”

Overal en altijd

De bevraagde organisaties zeggen dat gebruik maken van mobiele leren enkele belangrijke voordelen heeft, maar zijn ook kritisch. Een belangrijk voordeel is dat iemand 'overal en altijd' kan leren, dat niet-productieve tijd benut kan worden voor leeractiviteiten en dat kennis eenvoudig op peil gehouden kan worden.

De organisaties maken zich echter zorgen over het gebrek aan goede ontwerpen voor mobiele apparaten (wat lerenden kan ergeren), technische kwesties die een negatief effect op het merk kunnen hebben, de hype die ertoe leidt dat organisaties technologie omarmen die niet vruchtbaar blijkt te zijn en de mogelijkheid dat door mobiel leren de waarde van diepgaande kennis afneemt.  

Meer over het onderzoek op www.masie.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.