Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 30-11-2012 | Article Rating | (0) reacties

Online Educa 2012 - een goeie start

De kick off van de conferentie in een volgepakte zaal met enkele key notes, die ons het goede gevoel moeten geven. De naam PEARSON blinkt je overal tegemoet, dit is de platinum sponsor, die wordt gevolgd door gold, silver en conference sponsors, de mindere goden dus. 

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is de conferentieruimte verdeeld in een expositie- en een zalendeel. Allemaal spik en span voorzien van borden, agenda’s, zaalwachters, koffiedames en –heren en onrustige deelnemers, die niets willen missen.


Dit is de ‘VOCA world’ zegt de voorzitster. VOCA betekent in Afrikaanse talen ‘to awaken’. Een passende opening, want de key notes zijn beter dan in voorgaande jaren.


Mark David Milliron hamert op de nieuwe inzichten, waarin blending fundamenteel is, mobiliteit ertoe doet, ‘big data’ inderdaad een ‘big deal’ zijn en games serieuze aandacht moeten krijgen. De belangrijkste groei  van gebruikers zit bij de 50-plussers. Een uitdaging is om iets te bedenken, waarmee zowel de jongeren (60 tweet woorden p/m) als de ouderen (6 tweet woorden p/m) uit de voeten kunnen.

 

De 2e man in de rij is Michael Barber, de filosoof van de uitgeverij Pearson, die een lawine voorspelt waaraan het hoger onderwijs ten onder gaat, als er niet snel iets gebeurd. Zelfs de grafsteenmaker zit online om zijn stenen in India te bestellen, via 3D printing rollen bespeelbare violen van de band en dreigt het failliet van ons onderwijssysteem. Het onderwijs blijft stoicijns, gaat door met navelstaren en daarom is die lawine onontkoombaar.


Michael Grigsby, filmmaker, mag afsluiten en doet een appel op de menselijke maat in een wereld van virtuele netwerken en apps, die de nieuwe werkelijkheid verbeelden.

De video met de key note presentaties is hier te vinden. Meer over de opening via deze link Online Educa of bij Winfried! 




Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.