Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Pieter de Vries (redactie) | 28-11-2012 | Article Rating | (0) reacties

Online Educa Berlin 2012 – dag voor dag

Morgen begint de 18 editie van een conferentie, die met het jaar professioneler wordt. Thema dit jaar is ‘Reaching Beyond Tomorrow’. Dat willen we allemaal wel, maar op zo’n conferentie krijg je toch even het gevoel over de heg te kunnen kijken. In ieder geval is de pretentie dat het gaat over de laatste ontwikkelingen: nieuwe inzichten, nieuwe onderzoeksresultaten, nieuwe leeromgevingen, content, tools en andere technologie en natuurlijk de 21ste eeuw ‘leervaardigheden’.

De thuisbasis voor de conferentie is Berlijn en van 28 tot  30 november zijn er meer dan 2000 deelnemers, een dozijn keynotes, meer dan 100 sessies en 360 sprekers uit meer dan 40 landen.


Het is een beetje vol, maar dit is de grootste in Europa en ook de enige conferentie waar zowel de bedrijven, het onderwijs, de overheid en NGO’s gezellig samen aanwezig zijn. Dat levert soms aardige tafereeltjes op van mensen, die in een discussie volkomen langs elkaar heen praten, om het vervolgens af te sluiten met het kaartjes ritueel.


De trigger in deze conferentie is volgens mij de ‘industriele onderwijs revolutie 2.0”.  Dat gaat over de initiatieven van o.a. het uitgeefconcern Pearson, dat gepersonaliseerd online onderwijs aanbiedt voor de miljoenen. Deze MOOCS (Massive Open Online Courses) zijn van een special soort, omdat door de inzet van kunstmatige intelligentie en andere slimme technieken de studerende niet meer de lonely online rider is, maar gekoppeld aan ‘soortgenoten’ een uniek, persoonlijk traject kan volgen.

 

Tot morgen, Pieter




Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.