Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-11-2012 | Article Rating | (0) reacties

'Video is gedemocratiseerd'

'Video is gedemocratiseerd'

Bewegende beelden, in combinatie met een soundtrack, zijn een zeer krachtige vorm van communicatie, zegt Adam Salkeld, moderator van Video Educa, een onderdeel van Online Educa Berlin.

Salkeld noemt de demystificering en “democratisering” van film en video een van de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar. “Camera's waren vroeger even duur als een auto. Tegenwoordig zit een camera gewoon in onze mobiele telefoon. Vooral jongeren maken daar in hun dagelijks leven gebruik van.”

Dat betekent ook dat het gebruik van video in communicatie en in leersituaties, vraagt om professionalisering, zegt hij. “Onprofessionele producties worden als zodanig herkend. Dat ondermijnt de geloofwaardigheid en effectiviteit van video als communicatiemiddel.”


Video is al een tijd alom beschikbaar. Waarom wordt er pas nu meer aandacht aan besteed in onderwijssituaties?

“Zelf gebruik ik, net als veel anderen, al jaren video in leersituaties. Wat veranderd is, is het volume. Video wordt steeds vaker gebruikt om leren aantrekkelijker te maken. Een ander verschil met vroeger is dat de studenten veel meer weten van video. Als we video een nieuwe leertaal noemen, moeten we ervoor zorgen dat we die taal vloeiend spreken.”


Heeft video geen beperkingen vergeleken met face-to-face-interactie?

“Niemand zal beweren, ik al helemaal niet, dat video face-to-face-leren kan vervangen. Video kan afstandsleren wel levendiger maken.”


Kun je zonder hoge kosten zelf een video produceren?

“Een goede videoproductie vraagt nog steeds een investering. Ik hoop aan de deelnemers aan Video Educa mee te kunnen geven hoe ze een goed dividend op die investering kunnen krijgen.”

Video Educa telt diverse sessies. Voorafgaand aan de conferentie Online Educa op 28, 29 en 30 november, is er een Video Master Class die de hele dag duurt. Deelnemers kunnen ook een zelfgemaakte video laten beoordelen door een 'videodokter'. Tijdens de openingssessie spreekt de Britse documentairemaker Michael Grigsby over video en leren. Verder zijn er op 29 en 30 november diverse sessies, onder meer over camerawerk, geluid, videobewerking en verhalen vertellen.


Meer informatie over Video Educa: http://www.online-educa.com/video-educa



Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.