Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-10-2012 | Article Rating | (0) reacties

Video neemt prominente plaats in op Online Educa

Video neemt prominente plaats in op Online Educa

Online Educa Berlin, wereldwijd de grootste e-learningconferentie voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de openbare dienstensector, besteedt dit jaar ruimschoots aandacht aan “video als nieuwe leertaal.”

“Video is een krachtig leermiddel dat steeds relevanter wordt”, zegt mediaondernemer Adam Salkeld, moderator van Video Educa. “Generatie Z kent zowel ervaren videoconsumenten als videomakers. Trainers moeten reageren op deze belangrijke verandering in de manier waarop content gebruikt en ervaren wordt door nieuwe generaties.”

Tijdens Online Educa leiden experts een aantal sessies over video. Tijdens deze sessies wordt ingegaan op alle aspecten van het gebruik van video in leren, van het productieproces tot praktijkervaringen.

Deelnemers aan de Video Masterclass op 28 november, krijgen de unieke mogelijkheid om hun video te laten beoordelen door experts zoals Steve Anderson, producer van het BBC-programma Question Time.

Zelf video's maken

Vanaf januari kan in Utrecht de opleiding E-learning in Beweging worden gevolgd. In deze korte, maar intensieve cursus wordt aandacht besteed aan het in eigen beheer produceren van video's. Daarmee wordt binnen organisaties een hoog leerrendement gerealiseerd tegen lage kosten, stellen de initiatiefnemers, productiebedrijf ARKA media en e-learning-adviseur Marcel de Leeuwe van Leerbeleving.

In de cursus leren deelnemers welke rol video kan spelen in hun e-learningconcept. Ook komen praktische vaardigheden aan bod. De opleiding combineert wetenschappelijke inzichten met praktijkervaringen vanuit vele organisaties. Er wordt zowel met een onderwijskundige, filmische als organisatiebril naar video in leren gekeken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie over de cursus E-learning in Beweging die vanaf januari in Utrecht wordt gegeven, is te vinden op de website http://www.e-learninginbeweging.nl/


Online Educa wordt gehouden van 28 tot en met 30 november in Berlijn. Naar de editie 2012 komen meer dan vierhonderd sprekers uit meer dan veertig landen. Daarnaast is er een expositieruimte met meer dan negentig deelnemers. Meer informatie: www.online-educa.com/video-educa.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.