Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-10-2012 | Article Rating | (0) reacties

App Letterschool wereldwijd populair


Eén van de wereldwijd meest gedownloade apps op dit moment is Letterschool, een spel waarmee kinderen leren schrijven. Het is gemaakt door de Alkmaarse uitgever Boreaal en wint veel prijzen in de Verenigde Staten.


Leraren, juffen en ouders zijn laaiend enthousiast. In Letterschool, dat in het Engels en in het Nederlands te krijgen is, moeten kinderen met hun vingers op het scherm van de smartphone of tablet letters overtrekken. Soms volgen ze een grasmaaiertje over een letter van gras, soms de lont aan vuurwerk, dan weer een auto over een weg of een kruipende rups.

Als ze genoeg geoefend hebben met de schrijfrichting, moeten ze de letter zelf schrijven met een krijtstreep op een kaal bord. De app laat ook de letter horen en laat woorden met die letter horen en zien. Naast letters leren kinderen ook cijfers schrijven en tellen tot 10.

Lees verder bij Radio Nederland Wereldomroep


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.