Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-10-2012 | Article Rating | (0) reacties

Kennisnet organiseert sessie over 'gamification'

Kennisnet organiseert sessie over 'gamification'
Op 31 oktober organiseert Kennisnet in Zoetermeer een bijeenkomst over 'gamification', het speelser maken van een educatieve taak.

Gamification  is een manier om onderwijs effectiever, leuker en uitdagender te maken. Het is een vorm van adaptief lesmateriaal: het houdt het niveau van het lesmateriaal uitdagend, maar niet te moeilijk. Gamification kan worden ingezet op verschillende niveaus: van computergames tot het simpelweg bijhouden van punten en scores.  

Tijdens de sessie 'Zelf aan de slag met gamification' wordt ingegaan op de
toegevoegde waarde van gamification voor het onderwijs. Deelnemers gaan zelf aan de slag  met het bedenken van gamificationconcepten voor hun eigen onderwijspraktijk. Dat gebeurt met behulp van een kaartspel met gameprincipes. Thomas van Manen, analist bij het VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti, geeft een presentatie over gamification binnen en buiten het onderwijs. Gamification-expert Thijs de Vries gaat dieper in op de rol van gamification in het onderwijs.

Kennisnet houdt de sessie op woensdag 31 oktober van 10:00 tot 15:30 uur op De Verdieping van Kennisnet in Zoetermeer.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.