Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-09-2012 | Article Rating | (0) reacties

Digitale bibliotheek slaat aan bij studenten Erasmus School of Law

Digitale bibliotheek slaat aan bij studenten Erasmus School of Law

Tachtig procent van de eerstejaarsstudenten aan de Erasmus School of Law heeft een account aangemaakt bij het ELCL, het online systeem waarin Boom Juridische Uitgevers publicaties beschikbaar stelt.

 

Met bijna driehonderd bezoeken per dag en duizend downloads in twee weken, is de belangstelling boven verwachting, zegt Wirt Soetenhorst, directeur van Boom Juridische Uitgevers.

 

Op 30 augustus zijn de nieuwe studenten van Erasmus School of Law van start gegaan met innovatief, kleinschalig onderwijs in Erasmus Law College. Onmisbaar hierin is de grote digitale bibliotheek. Deze is tot stand gekomen in een overeenkomst met een aantal uitgeverijen van studieboeken, waaronder Boom Juridische uitgevers en Kluwer. De digitale bibliotheek geeft studenten toegang tot ruim tweemaal zoveel juridische boeken als voorheen, beschikbaar via hun notebook of iPad, zonder dat de studiekosten stijgen.

 

Boomdoc

 

Via de Erasmus Law College Library (ELCL) van Boom, die is gebaseerd op Boomdoc, kunnen publicaties online gelezen en gedownload worden. Ook kan een geprinte versie tegen gereduceerd tarief besteld worden.

 

De Erasmus School of Law verwacht veel van het nieuwe onderwijsmodel. Onderwijsdecaan Suzan Stoter: “De kern van Erasmus Law College is dat studenten in kleine groepen van tien, zelfstandig met de studiestof aan de slag gaan. Na de colleges analyseren ze samen juridische problemen, met vaak een actuele maatschappelijke context. De wetenschappelijke literatuur uit de digitale bibliotheek is hierbij van grote hulp. Uit onderzoek blijkt dat studenten in deze vorm van onderwijs veel meer plezier in hun studie hebben en daardoor ook harder werken. Ze stimuleren elkaar tot een topprestatie. Bovendien doen ze niet alleen juridische kennis op, maar ook sociale en onderzoeksvaardigheden. Daarbij heeft deze manier van onderwijs veel raakvlakken met de latere beroepspraktijk.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.