Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Lumesse | 12-09-2012 | Article Rating | (0) reacties

HR bereidt medewerkers niet voor op hun toekomst

Uit een onafhankelijk, wereldwijd onderzoek onder 769 HR-managers blijkt dat meer dan een derde van de respondenten meent dat ze medewerkers niet goed kunnen voorbereiden op vaardigheden die in de toekomst van ze zullen worden gevraagd. Het gevolg daarvan is dat één op de drie medewerkers zich onzeker voelt.

80 procent van de respondenten geeft toe dat medewerkers meer en sneller moeten bijleren dan 5 jaar geleden om succes te hebben in hun baan. De helft van de HR-managers bevestigt dat de manier waarop ze medewerkers voorzien van de juiste training en kennis nog verre van optimaal is.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Lumesse, toonaangevend leverancier van geïntegreerde oplossingen voor talent management.

Thomas Berglund, Directeur Learning bij Lumesse zegt: "Driekwart van de HR-managers beaamt dat organisaties nu sneller veranderen dan vijf jaar geleden. Tegelijk wordt van de HR-professionals gevraagd meer te bereiken met minder en ook nog eens à la minute. Om deze uitdaging de baas te kunnen moeten HR-managers een flexibele opleidingsstrategie gaan hanteren die ongelooflijk snel kan reageren op veranderingen en die gemakkelijk te implementeren is op intuïtieve platforms waar de medewerkers in vertrouwen.  Alleen dan kunnen organisaties en HR-managers de kortsluiting en vertraging tussen 'benodigde vaardigheden benoemd'  en 'opleiding gegeven' minimaliseren."

Andere belangrijke uitkomsten uit het onderzoek zijn:

  • Slechts 10 procent gelooft dat HR door medewerkers gezien wordt als een 'uiterst nuttige partner' voor het verkrijgen van nieuwe kennis en vaardigheden.
  • Meer dan 70 procent van de HR-managers denkt dat medewerkers vinden dat HR veel te weinig aan opleidingen doet en de medewerkers op het minimum vereiste opleidingsniveau voor hun baan laat zitten.
  • 40 procent van de HR-managers denkt dat medewerkers geen hulp bij HR zullen zoeken als ze snel nieuwe kennis of vaardigheden nodig hebben.
  • De meeste medewerkers vinden hun collega's een veel waardevollere bron als ze nieuwe vaardigheden of kennis nodig hebben dan de interne Learning Management systemen.
  • HR-managers denken dat meer dan 30 procent van hun medewerkers zich onzeker voelen in hun baan omdat hun kennis en vaardigheden niet up-to-date zijn.

Om deze uitdaging aan te pakken lanceert Lumesse de nieuwste versie van zijn cloud-gebaseerde Learning Management System (LMS), ontwikkeld voor organisaties van elke grootte. Lumesse Learning Gateway 6.0 biedt organisaties zeer goede self-service mogelijkheden voor het ontwikkelen van specifieke opleidingenportals. Gebruikers van een portal kunnen de portal aanpassen en updaten terwijl ze een echt persoonlijke opleidingensite bouwen, en blijven in de pas met hun persoonlijke ontwikkelingsbehoefte zonder programmeerkennis.


Learning Gateway 6.0 is ook een uitgebreide oplossing voor het leveren en managen van geavanceerde opleidingsprogramma's, die zaken als tests en assessments, e-learning, instructietrainingen en social learning kunnen bevatten. Het is snel te implementeren, gemakkelijk te managen en wordt continu verbeterd door nieuwe releases. Het is bovendien onbeperkt schaalbaar zowel qua aantal gebruikers als het aantal gewenste opleidingen.

"Learning Gateway 6.0 geeft het opleidingsprogramma weer terug in de handen van de HR-managers, die snel diverse opleidingen kunnen ontwerpen, aanpassen en publiceren, en komen zo medewerkers op alle niveaus en uiteenlopende opleidingsbehoeften tegemoet," zegt Berglund. "Opleidingshoofden krijgen toegang tot een scala aan interactieve apps, op maat gemaakt om snelle en efficiënte ontwikkeling van nieuwe cursussen te waarborgen, zonder de vertraging en kosten van een traditioneel, statisch opleidingssysteem."

Lumesse Learning Gateway 6.0 is beschikbaar als Software-as-a-Service en aan te passen aan de gebruikerswensen en -behoeften.

Download de Agile Learning Research infographic hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.