Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-08-2012 | Article Rating | (0) reacties

Minister Van Bijsterveldt opent Verkiezingsland

Minister Van Bijsterveldt opent Verkiezingsland

Minister van Bijsterveldt van Onderwijs heeft vanmiddag Verkiezingsland geopend, een virtueel land waar kinderen uit groep 7 en 8 spelenderwijs over politiek leren.

 

Klassen in het basisonderwijs kunnen als het Ministerie van Dromen aangeven wat zij de belangrijkste onderwerpen van dit moment vinden. Het Verkiezingsland is ontwikkeld door Kennisnet.

 

Het Verkiezingsland staat helemaal in het teken van politiek en de verkiezingen. Op Verkiezingsland vinden leerlingen en leerkrachten leuke en leerzame filmpjes, spelletjes, weetjes en nieuwsberichten.

 

Speciaal voor de site is een aantal politici gevraagd naar hun drijfveren. Zo vertellen onder andere Emile Roemer (SP), Geert Wilders (PVV) en Jolande Sap (Groen Links) wat het belangrijkste is dat zij op school hebben geleerd en waarom politiek zo spannend is. Leerlingen kunnen ook hun politieke kennis testen door een quiz te spelen.

 

Op het verkiezingsland is voor de best regerende kinderen een prijsvraag ingericht. De klas wordt gevraagd op de stoel van een politicus te zitten en samen het Ministerie van Dromen te vormen. Welke dromen zouden zij als ministerie waarmaken en hoe zou het geld verdeeld worden? Ze moeten overleggen, discussiëren en afwegingen maken. De leukste inzending wint een compleet verzorgd schoolreisje voor de hele klas met een bezoek aan politiek Den Haag en Madurodam.

 

Bron: Kennisnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.