Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-08-2012 | Article Rating | (0) reacties

Spinternet maakt kinderen mediawijs

Spinternet maakt kinderen mediawijs

Mijn naam is Haas heeft samen met Mijn Kind Online, Cubiss en MyBEE.nl (KPN) de website hetspinternet.nl gelanceerd. Spinternet leert jonge kinderen tussen 3 en 7 jaar spelenderwijs het ABC op het gebied van mediawijsheid.

De gemiddelde  leeftijd waarop kinderen voor het eerst internet gebruiken is 3,5 jaar. De website Spinternet is opgezet als leuke en leerzame media-activiteit voor peuters en kleuters om samen met hun ouders, leerkracht of begeleider te ondernemen.

Het project is tot stand gekomen op initiatief van Mijn Kind Online en Mijn naam is
Haas. Met behulp van een bijdrage van het Mediawijsheid Expertisecentrum (Mediawijzer.net) is de gratis toegankelijke website gerealiseerd. Alle partners in het project zetten zich elk op hun eigen wijze al jaren in om jonge kinderen en hun ouders/verzorgers en professionele begeleiders te helpen bij de ontwikkeling van hun mediavaardigheden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.