Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-08-2012 | Article Rating | (0) reacties

Yellowtail en Drillster ondersteunen financieel adviseurs

 Yellowtail en Drillster ondersteunen financieel adviseurs Drillster, een innovatief e-learningplatform, en consultancybedrijf Yellowtail breiden hun samenwerking uit om financiële dienstverleners te ondersteunen bij het managen van het kennisniveau van hun financieel adviseurs.

Dit is noodzakelijk door nieuwe en strengere eisen van toezichthouders en snel wijzigende marktomstandigheden en de gevolgen die dit heeft op de werkzaamheden van het intermediair. De eerste grote verzekeraar heeft inmiddels besloten om gebruik te maken van het platform.

Robert Harreman, directeur van Yellowtail: “Veel klanten hebben te maken met het invoeren van nieuwe wetgeving zoals Solvency, Basel, de WFT (Wet op financieel toezicht) en nieuwe eisen rondom betaald advies, provisieverbod en de kennis en ervaringstoets voor klanten die zelfstandig een (complex) financieel product willen afsluiten. Traditioneel wordt vakbekwaamheid bij banken en verzekeraars onderhouden door regelmatige testmomenten en certificering. Dit biedt inzicht in de kennis op het moment van testen, maar de kennis tussen de testmomenten blijft onzeker. De traditionele manier van kennis onderhouden is hierdoor niet langer afdoende en ook nog eens onnodig duur. Daarom zetten we Drillster in. Dat past binnen onze missie om banken en verzekeraars te ondersteunen met het succesvol doorvoeren van optimalisaties en innovaties in bedrijfsvoering en IT.” 

Drillster werkt met een adaptief (zelf lerend) algoritme en is gebaseerd op het wetenschappelijke Leitner-systeem.

 

Marco van Sterkenburg, directeur van Drillster: "De combinatie van de business kennis en implementatiekracht van Yellowtail en het Drillster leer- en toetsplatform werkt goed. We merken in de praktijk dat financieel adviseurs het leuk vinden om met de Drillster trainingen en toetsen aan de slag te gaan, in plaats van dat zij er tegenop zien. Daar zijn we trots op."


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.