Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-08-2012 | Article Rating | (0) reacties

Eerste onderwijseditie van Tedx Amsterdam

Eerste onderwijseditie van Tedx Amsterdam Voor het eerst in Nederland wordt dit jaar een TEDx Education conferentie georganiseerd. Nationale en internationale sprekers zullen inspirerende onderwijsideeën presenteren aan het publiek.
 
TEDxAmsterdamED vindt plaats op donderdag 27 september 2012 in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Tickets voor dit event zijn niet te koop, deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie. Aanmelden voor TEDxAmsterdamED kan vanaf 13 augustus via www.tedxamsterdamed.nl.
 
De roep om verandering in het onderwijs wordt steeds luider en bereikt steeds meer mensen. TEDxAmsterdamED wil een bijdrage leveren aan de mindset verandering van conventioneel naar open en vernieuwend onderwijs die langzaam maar zeker plaatsvindt. Dit unieke platform, gebaseerd op het wereldwijd bekende TED-format, heeft als voornaamste doel meer bewustwording te stimuleren bij iedereen die direct of indirect betrokken is bij educatie.

TEDxAmsterdamED ondersteunt de overtuiging dat het belangrijk is dat onderwijs in beweging blijft, waarbij niet één allesomvattende aanpak is of hoeft te zijn.
 
Thema

Het thema van TEDxAmsterdamED is ‘Connected Worlds’. Educatie wordt niet beperkt tot klaslokalen, boeken, leraren en examens, maar wordt hier breder geïnterpreteerd. Educatie heeft te maken met onderwijs, maar meer nog met de rijke ervaring van groei, ontwikkeling en een leven lang leren. Het evenement richt zich dan ook op een divers publiek: leraren, schoolleiders, ouders, overheid, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, beleidsmakers en studenten zijn welkom om ideeën op te doen en uit te wisselen die een grote impact hebben op de toekomst van onderwijs in Nederland.
 
Programma en sprekers

Het programma en de sprekers line-up worden in de komende weken bekend gemaakt. Naast de klassieke TED ‘talks’ wordt de dag gecomplementeerd door entertainment en is er gelegenheid voor ontmoetingen en kennisdeling. TEDxAmsterdamED biedt ruimte voor 100 deelnemers.
 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.