Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Jutten Simulation | 12-07-2012 | Article Rating | (0) reacties

Kassatraining onderdeel van TNO onderzoek

Kassatraining onderdeel van TNO onderzoek

- PERSBERICHT TNO –Datum:
15 juni 2012

Serious Game traint kassamedewerkers sneller en beter

Supermarktmedewerkers die met de Serious Game Kassatrainer worden getraind voor het werk achter de kassa, blijken veel sneller klaar te zijn voor hun taak en minder fouten te maken dan medewerkers die via de klassieke on-the-job training hun opleiding krijgen. Bovendien vinden ze het zelf ook nog leuker.

In het kader van een Project binnen het onderzoeksprogramma Games for Training and Entertainment (GATE) onderzocht TNO de effectiviteit van de JUST Kassatrainer, een on-line serious game van Jutten Simulation  die bij retailers kan worden ingezet. Het onderzoek vond plaats bij de EMTÉ supermarkten van Sligro Foodgroup nv. met 22 leerlingen en een controlegroep van 23.Virtuele coach

Uit de evaluatie bleek dat leerlingen sneller routine opbouwden door systematische en gestandaardiseerde oefening van kassabediening en kassaprocedures alsook klantbenadering en feedback gegeven door de virtuele coach. Met name taken die in de praktijk niet zo veel voorkomen, kunnen met serious games zoals de Kassatrainer beter worden geleerd. De efficiëntie van de kassatraining is aanzienlijk groter geweest dan on-the-job training omdat de Kassatrainer grotendeels thuis plaatsvond, in eigen tijd. Het is daarmee een unieke vorm van e-learning waarin je leert door te doen: je bent zelf de kassamedewerker. Een oefenomgeving die dezelfde ervaring geeft als de praktijkomgeving zorgt ervoor dat kennis en vaardigheden optimaal ontwikkeld kunnen worden voor de beroepspraktijk.

TNO en Serious Gaming

Bij serious gaming gaat het niet om entertainment, maar staat een nuttige toepassing centraal. De toepassingen zijn zeer divers en kunnen variëren van het leren van een (school)vak door middel van een computerspel tot bewustwording of het oefenen van hulpverlening bij een terroristische aanslag.

TNO heeft jaren ervaring bij het ontwikkelen, inzetten en evalueren van serious games.Voor meer informatie

- Over het onderzoek en Serious Gaming in het algemeen, neem dan contact op met:

Dr. Hans Korteling: (06-20437877, hans.korteling@tno.nl) of met

Dr. Esther Oprins: (06-57991007, esther.oprins@tno.nl).

 

- Voor meer informatie over de Kassatrainer of de samenvatting van de resultaten van het onderzoek, neem dan contact op met Jutten Simulation:

Wilfried van Amerongen  (06-22726514, wva@just.nl )

of via kantoor: (024-3779766, info@just.nl)


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.