Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 11-07-2012 | Article Rating | (0) reacties

Keniaanse bedrijven zetten steeds vaker e-learning in

Keniaanse bedrijven zetten steeds vaker e-learning in Multinationals en plaatselijke bedrijven in Kenia zetten steeds vaker e-learning in bij bedrijfstrainingen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

 

Bedrijven kiezen vooral voor e-learning vanwege de flexibiliteit, het innovatieve karakter en de prijs-kwaliteitverhouding, stelt ACCA.

 

Ook toegenomen regeldruk en de noodzaak tot hogere productiviteit en efficiëntie op de werkplek spelen mee, zegt Joyce Njogu van ACCA.

 

"Jongeren groeien op met digitale gadgets en we willen leren een onderdeel van de gebruikerservaring maken", zegt ze. Het is volgens haar van belang de kennis binnen bedrijven op te schroeven. "De globalisering is een uitdaging voor multinationals in Kenia die dezelfde standaarden willen hanteren als de rest van de wereld."

 

Scepsis

 

Volgens het onderzoek International Learning and Talent Development zal het aantal ondernemingen dat minstens 50 procent van zijn trainingstijd besteedt aan e-learning, dit jaar verdubbelen ten opzichte van 2011.

 

Hetzelfde onderzoek toont aan dat deze trend sterker is in opkomende markten zoals India. Spelers op het gebied van e-learning constateren echter dat er ook nog steeds scepsis heerst ten opzichte van e-learning. Online-studies zouden minder geloofwaardig zijn dan traditionele studies, maar tegelijkertijd tonen bedrijven zich ook ontevreden over "halfbakken" afgestudeerden van plaatselijke universiteiten.

 

Bron/meer informatie: CapitalFM


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.