Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-06-2012 | Article Rating | (0) reacties

Lespakket maakt leerlingen experts in aanpak online pesten

Lespakket maakt leerlingen experts in aanpak online pesten

Pestweb.nl en Cyberpesten de Baas lanceren hebben het lespakket Kids in actie tegen online pesten gelanceerd. Dit lespakket voor het basisonderwijs maakt van leerlingen experts in het aanpakken van online pesten.

Door leerlingen over pesten de online wereld aan het woord te laten, voelen ze zich gehoord en zijn daardoor bereid meer met hun leerkracht, ouders en de klas te delen. Leerlingen zijn de hele dag online en zijn volwassenen altijd een stapje voor, dit lespakket is de manier om van de experts zelf, de leerlingen, te leren.
 
Het lespakket is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en kwam voort uit de wens om leerlingen een stem te geven in problematiek die voorheen vooral onder volwassenen werd geprobeerd aan te pakken.

In de pilotrondes op basisscholen werd het project zeer positief ontvangen.
Leerlingen gaven aan zich gesterkt te voelen en het probleem veel beter te kunnen bespreken in de klas. Leerkrachten gaven keer op keer aan veel geleerd te hebben over de online wereld van leerlingen en meer ‘grip’ te hebben gekregen op de online belevingen van hun klas.

Leerlingen krijgen een speciaal ‘expert’ werkboek en maken iedere week thuisopdrachtjes. Ook staat er in iedere klas een ‘mailbox’ waarin meldingen, opmerkingen of privéberichten gepost kunnen worden.

www.pestweb.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.