Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-06-2012 | Article Rating | (0) reacties

Nederlandse educatieve projecten onderscheiden

Nederlandse educatieve projecten onderscheiden SPONS Learning Company, de uitgeverijen Edu'Actief en ThiemeMeulenhoff en de omroep NTR hebben in Berlijn een Comenius-onderscheiding in de wacht gesleept. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Gesellschaft für Pädagogik und Information.

SPONS Learning Company kreeg een Comenius Medaille voor de manier waarop SPONS online leren mogelijk maakt en docenten ondersteunt bij het leren werken en lesgeven met ict.

Bij SPONS kunnen docenten van primair tot hoger onderwijs online modules volgen over didactische toepassingen van bijvoorbeeld Prezi, Skype, YouTube, Twitter, Activboard, Wikiwijs en iPads.

 

ThiemeMeulehoff en Edu'Actief

 

Ook Schooltas, de app met daarin de lesmethoden van ThiemeMeulenhoff voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, viel in de prijzen.

Uitgeverij Edu'Actief kreeg een onderscheiding voor de digitale leeromgeving voor het speciaal onderwijs VoorZ, een competentiegerichte, digitale leeromgeving. Leren door doen staat bij de methode centraal.

NTR

Verder werden de NTR-programma's De Slavernij, Wat zou jij doen? en HoelaHoep in Berlijn bekroond met een Comeniuszegel voor uitmuntende didactische multimediaprojecten uit Europa.

 

'De Slavernij', gepresenteerd door Daphne Bunskoek en Roué Verveer, belicht het meest verzwegen onderdeel in de Nederlandse geschiedenis. Het project werd in zijn geheel bekroond, dus inclusief de jeugdserie De Slavernij Junior, gepresenteerd door Lisa Wade, en de bijbehorende game.

Wat zou jij doen? is een talkshow waarin kinderen met elkaar praten over lastige thema's zoals 'Ik voel me een meisje maar ben een jongen'. De talkshow wordt gepresenteerd door Sipke Jan Bousema.

 

HoelaHoep is een peuterprogramma waarin de karakters Hoela en Hoep problemen of vragen opwerpen waar ze zelf niet uitkomen. Gelukkig zijn de kinderen in de studio heel vindingrijk in het zoeken naar oplossingen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.