Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-06-2012 | Article Rating | (1) reacties

Verkeersregelaars krijgen instructie via e-learning

Sinds deze maand is de theorie-instructie door de politie aan evenementenregelaars vervangen door e-learning. Daarmee is gehoor gegeven aan de vraag van politie en organisatoren van evenementen om de instructie van verkeersregelaars te veranderen.

In de huidige vorm waren er regelmatig problemen met bijvoorbeeld het plannen van diensten en instructiebijeenkomsten.

 

Afhankelijk van de omvang van een evenement kunnen er meerdere instructies nodig zijn. Het inplannen van verschillende instructies was daardoor extra moeilijk. Ook verschilde de inhoud en lengte van de instructie nogal eens per instructeur. In de meeste gevallen zijn verkeersregelaars vrijwilligers. Zij kunnen daardoor niet altijd op de datum waarop de instructie gegeven wordt. Vooral van de 'eendaagse' verkeersregelaars werd veel gevraagd omdat deze groep, telkens wanneer ze weer verkeersregelaar willen worden, opnieuw een theorie-instructie moet volgen. Dit stimuleert vrijwilligers niet om zich opnieuw aan te melden.

 

Dezelfde informatie

 

E-learning biedt voor al deze zaken een oplossing. Door een landelijke e-learning krijgt iedere burger straks dezelfde informatie om de werkzaamheden bij evenementen als verkeersregelaar te kunnen doen. De verkeersregelaar kan de e-learning op een zelf gekozen moment doorlopen.

 

De e-learning wordt afgesloten met een korte toets. Voor de verkeersregelaars die niet in staat of in de gelegenheid zijn om e-learning te volgen blijven instructeurs beschikbaar.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Verkeersregelaars Woerden
Van Verkeersregelaars Woerden | 11-10-2012
Hoe wordt de identiteit van de deelnemer gecontroleerd?
Is het document rechtsgeldig?
Wat doen we met vragen?
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.