Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-06-2012 | Article Rating | (0) reacties

Google Apps for Education

Google Enterprise heeft een overeenkomst gesloten met SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek.  Hierdoor wordt Google Apps for Education toegevoegd aan de samenwerkingsinfrastructuur van SURF.

Dit betekent dat alle bij SURF aangesloten instellingen, zoals universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen, eenvoudig de mogelijkheid krijgen gebruik te maken van Google Apps, in een beschermde omgeving door middel van een single sign-on. Voor de Nederlandse hoger onderwijs- en onderzoeksinstellingen wordt het zo makkelijker om naar een cloud computing-model over te stappen.

Direct resultaat is dat elf hoger onderwijsinstellingen toegang hebben tot Google Apps for Education waardoor het beschikbaar komt voor meer dan 235.000 actieve studenten.

Deze onderwijsinstellingen voegen zich hiermee bij de grote en groeiende groep gebruikers van Google Apps for Education. Wereldwijd maken meer dan 16 miljoen gebruikers en duizenden instellingen in meer dan 146 landen inmiddels gebruik van Google Apps for Education.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.