Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-06-2012 | Article Rating | (0) reacties

Nursing komt met app voor verpleegkundig rekenen

Nursing komt met app voor verpleegkundig rekenen

Nursing, een multimediaal platform voor verpleegkundigen, heeft een iPhone-app voor verpleegkundig rekenen gelanceerd: de Nursing Calculator.

Met de app kunnen verpleegkundigen eenvoudig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders. Met het metrieke stelsel kunnen verschillende eenheden snel omgerekend worden.

De app bevat een druppelteller en stopwatch en verder wordt iedere formule met een voorbeeld uitgelegd en is er ruimte voor het maken van notities. Bekijk hier een filmpje van de Nursing Calculator voor verpleegkundig rekenen.

In 2010 bleek uit onderzoek van Nursing in samenwerking met E-Nursing (uitgevoerd door onderzoeksbureau Duo Market Research) dat vier op de tien verpleegkundigen grote moeite hebben met verpleegkundig rekenen. Eenenveertig procent van de ondervraagde verpleegkundigen scoorde een 5 of lager op de test in het onderzoek. Een nieuwe meting van het Cito bevestigde deze resultaten. Tachtig procent van de 2661 getoetste verpleegkundigen voldoet niet aan de door de beroepsgroep vastgestelde norm voor rekenvaardigheid.

Spiekboekje

De Nursing Calculator is gebaseerd op het populaire Spiekboekje Rekenen voor Verpleegkundigen van Ron Groothuis. Hij is medesamensteller van de Nursing Calculator-app.

De Nursing Calculator app is sinds afgelopen week te downloaden in de Apple iTunes store voor € 2,99. Meer informatie is te vinden op  www.nursing.nl/calculator

Bron: Nursing.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.