Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-06-2012 | Article Rating | (0) reacties

SURF organiseert Summerschool over mobiele apps

SURF organiseert Summerschool over mobiele apps Van 15 tot en met 17 augustus 2012 organiseert SURFacademy een driedaagse Summerschool over Mobiele apps voor Onderwijs en Onderzoek.

Deelnemers leren de mogelijkheden van mobiele (web)apps kennen door in een team zelf een prototype te bouwen onder begeleiding van experts als CELSTEC's Stefaan Ternier, Bernardo Tabuenca en Fred de Vries.

Apps ontwikkelen

Een wekker op je smartphone die zich automatisch aanpast aan je rooster of een app voor de tablet die je informeert als er in een kennisbank nieuw onderzoek over jouw vakgebied is opgenomen: het zijn apps die het leven van een student, docent of onderzoeker makkelijker maken. Deelnemers van de Summerschool verkennen de mogelijkheden van mobiele apps voor onderwijs en onderzoek.


Prototype

De deelnemers ontwikkelen tijdens de summerschool een prototype van een (web)app te ontwikkelen voor de eigen onderwijs-/onderzoeksinstelling. Ze bekijken een aantal apps die in gebruik zijn in de onderwijs- en onderzoekssector. Ze onderzoeken aan welke specifieke eisen een app voor onderwijs, resp. onderzoek moet voldoen. Ze bestuderen een aantal tools waarmee een mobiele app gebouwd kan worden en ze doorlopen het volledige traject vanaf het zelf bedenken van een mobiele app tot aan het maken van een prototype.

Aanmelden als team


Om een goede app te kunnen ontwikkelen wordt van meet af aan intensief samengewerkt door de betrokken partijen inhoudsdeskundigen (docenten, onderzoekers, ict(&O)-adviseurs) én bouwers. We vragen daarom aan deelnemers om binnen hun eigen onderwijsinstelling een team te formeren en zich ook als team aan te melden voor de Summerschool. Tevoren maken de teams een basisplan waarvoor zij een app willen ontwikkelen. Tijdens de Summerschool werken zij dit plan verder uit en bouwen zij een prototype van hun app. Daarbij ze worden bijgestaan door zowel inhoudelijke als technische experts.

Individueel


Deelnemers die niet een eigen team kunnen samenstellen, kunnen zich individueel aanmelden. De organisatie van de Summerschool zal dan indien mogelijk - teams samenstellen van verschillende organisaties.

Meer informatie en aanmelding op de site van SURFAcademy.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.