Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van aNewSpring | 08-06-2012 | Article Rating | (0) reacties

Waarom is opleiden nog steeds ‘one-size-fits-all’?

Waarom is opleiden nog steeds ‘one-size-fits-all’?

We leven in een tijd waarin personaliseren van producten en diensten de norm is. Denk maar aan de aanbevelingen van Amazon of Spotify of aan de persoonlijke begeleiding van Nike+ of Runkeeper. Toch krijgen cursisten meestal nog steeds dezelfde standaard opleiding. Omdat iedereen anders is, andere kennis heeft en op een andere manier leert, is dit eigenlijk heel onlogisch.

Adaptieve elearning
aNewSpring gelooft in gepersonaliseerd leren. Zo analyseert aNewSpring onder andere de resultaten van de deelnemer op bepaalde leerdoelen om zo de cursus aan te passen aan de behoeften van de deelnemers. Wanneer een deelnemer obstakels tegenkomt, past de cursus zich hier automatisch op aan.


MemoTrainer
De MemoTrainer is één van de voorbeelden van adaptief leren binnen aNewSpring, gebaseerd op het onderzoek van Hermann Ebbinghaus. Uit onderzoek naar het menselijk brein is gebleken dat mensen 80% van wat ze geleerd hebben binnen 24 uur weer vergeten zijn. Met de MemoTrainer krijgen de deelnemers een dagelijkse oefening waarin de stof, die eerder in de cursus aan bod is gekomen, wordt herhaald. Zo wordt deze kennis op een laagdrempelige manier in het langetermijngeheugen opgeslagen. De deelnemer geeft aan wat zijn doel is, bijvoorbeeld een examendatum, waarna de MemoTrainer hem iedere dag precies voldoende en gerichte oefening geeft om dit doel te halen.

Mobile
MemoTrainen is nu ook beschikbaar als app voor alle Android toestellen en voor de iPhone, iPod Touch en iPad. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om onderweg te oefenen voor een examen!  Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.