Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-06-2012 | Article Rating | (0) reacties

Inschrijving MediaMasters van start

Inschrijving MediaMasters van start

Scholen kunnen zich weer inschrijven voor MediaMasters 2012, de media-ervaring voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

 

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012) komen leerlingen voor een nieuwe missie te staan: red de redactie! Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Halen ze de deadline? MediaMasters is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te geven aan mediawijsheid in het onderwijs.
 
Meer dan 30.000 leerlingen lieten vorig jaar zien hoe mediawijs zij waren met MediaMasters. Daarom komt Mediawijzer.net in 2012 met een nieuwe editie. Samen met hun klas gaan leerlingen aan de slag met het kritisch bekijken van media, in te schatten wat de mogelijkheden zijn en de risico’s te herkennen.

 

Met hulp van leerkrachten, ouders en bibliotheken ervaren leerlingen de kansen van media, maar zullen ze ook een kritische blik en mediawijsheid nodig hebben.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.