Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-05-2012 | Article Rating | (0) reacties

Studenten gratis aangesloten op Draadloos Tilburg

Studenten gratis aangesloten op Draadloos Tilburg
In de binnenstad van Tilburg kunnen studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen sinds kort gratis gebruik maken van het draadloze netwerk dat door de gemeente Tilburg is aangelegd.

De gemeente Tilburg is in maart 2012 begonnen met het aanbieden van (gemeentelijke) informatie via gratis Wi-Fi. Dit project, Hotcity, wordt nu uitgebreid met het beschikbaar stellen van ‘eduroam’. Dit is een wereldwijde dienst van SURFnet waarbij studenten en medewerkers gebruik kunnen maken van draadloos internet met de inloggegevens van hun onderwijsinstelling.

Wethouder Joost Möller (ICT): "Wij hebben de Universiteit van Tilburg benaderd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om studenten in de binnenstad op een verantwoorde en slimme manier internet aan te bieden. Dit verzoek werd positief ontvangen en we zijn snel aan de slag gegaan. Eduroam is nu beschikbaar in grote delen van de binnenstad en ik verwacht dat op korte termijn de gehele binnenstad wordt gedekt. Als gemeente zien we het aanbieden van deze dienst als een waardevolle bijdrage aan Tilburg als studentenstad." 

Eduroam


Eeduroam is een dienst van SURFnet voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Bijna alle universiteiten en hogescholen in Nederland, maar inmiddels ook veel andere onderwijsinstellingen in de wereld, gebruiken eduroam om toegang te geven tot draadloos internet aan hun studenten en medewerkers. Met de inloggegevens van de eigen instelling kunnen zij met elk mobiel apparaat direct online bij élke instelling of openbare ruimte waar eduroam beschikbaar is.  Een student van Tilburg University die bijvoorbeeld vakken volgt bij de TU Eindhoven of KU Leuven, kan dankzij eduroam bij alle drie de instellingen veilig en eenvoudig gebruik maken van het draadloze netwerk.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.