Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-05-2012 | Article Rating | (0) reacties

Rubens en Kalz spreken over tablets en businessmodellen

Wilfred Rubens en Marco Kalz geven een presentatie tijdens de conferentie The profit side of learning, die plaatsvindt van 9 tot 11 mei 2012 in Noordwijkerhout.

Kalz gaat in op de mogelijkheden van tablets en eBooks om een mobiele persoonlijke leeromgeving te maken. Rubens presenteert het nieuwe businessmodel voor afstandsleren waar de Open Universiteit (OU) mee experimenteert. De conferentie wordt georganiseerd door de European Association for Distance Learning (EADL).

De conferentie behandelt zowel de standaardpraktijk als nieuwe ontwikkelingen in afstandsonderwijs op drie gebieden:  leermiddelen, dienstverlening en begeleiding, en businessmodellen.

Tablets en eBooks


Marco Kalz, onderzoeker bij CELSTEC, geeft in zijn presentatie een overzicht van onderzoeksresultaten over het gebruik van tablet computers en e-boeken voor leren. Hij presenteert de resultaten van een recente pilot studie van de Open Universiteit naar de veranderende leerpraktijken en de manieren waarop lerenden zich daarop aanpassen. Deze resultaten worden besproken in het licht van de lopende discussie over instellings- en persoonlijke leeromgevingen.

Een nieuw businessmodel


Wilfred Rubens, projectleider bij CELSTEC, presenteert het nieuwe businessmodel waar de Open Universiteit momenteel mee experimenteert. Levenlang leren is cruciaal in een competitieve netwerksamenleving. Instellingen voor afstandsonderwijs kunnen een belangrijke rol spelen in het faciliteren van levenlang leren. Om deze rol te kunnen vervullen zijn er echter nieuwe businessmodellen nodig. Wilfred Rubens deelt de eerste ervaringen van de Open Universiteit met zo een nieuw model.

Meer informatie: EADL Conference


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.