Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-05-2012 | Article Rating | (1) reacties

Mobiel rechten studeren bij de Open Universiteit

Mobiel rechten studeren bij de Open Universiteit De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit (OU) gaat op weg naar volledig mobiel Rechten studeren. Met ingang van 1 mei 2012 is bij elke cursus Rechtsgeleerdheid het werkboek van de OU als pdf-document beschikbaar.

Studenten kunnen de werkboeken downloaden vanuit hun elektronische leeromgeving en op hun tabletcomputer, smartphone of e-reader plaatsen. Met de juiste applicatie kunnen zij hier aantekeningen en onderstrepingen in maken.

ePubs


Per 1 september komen er ook ePub-versies van elk werkboek beschikbaar. ePub is een gebruiksvriendelijk format dat speciaal bestemd is voor mobiel gebruik, op een tabletcomputer of een e-reader. Hierin past de tekst zich steeds aan de schermgrootte aan en kunnen ook lettertype en -grootte aangepast worden. Een ePub is interactief, en kan onder andere video's en hyperlinks bevatten.

iPad pilot


Met de introductie van de iPad in 2010 werd de vraag hoe werkelijk mobiel studeren er uit kan zien actueel. De faculteit Rechtswetenschappen heeft daarop een experiment met volledig Mobiel Rechten studeren opgezet. In september 2011 zijn twintig studenten in Schakelzone Recht gestart met deze pilot. Zij kregen van de OU een iPad in bruikleen met daarop alle cursusmaterialen in digitale vorm.

Bron: OU


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Victor van der Hulst
Van Victor van der Hulst | 07-05-2012
Klinkt als een heel goede stap richting papierloos studeren! Zeker met een iPad is dit een goede mogelijkheid. Als het lezen van de krant op een tablet prima werkt (en dat doet het) zie ik geen reden meer waarom dat met studiemateriaal niet zou kunnen.

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.