Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-04-2012 | Article Rating | (0) reacties

Mei wordt 'Maand van de Mediaopvoeding'

Mei wordt 'Maand van de Mediaopvoeding'

Mediawijzer.net heeft mei uitgeroepen tot de Maand van de Mediaopvoeding. In mei gaat de bewustwordingscampagne Media Ukkies van start die zich richt op ouders van kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 6 jaar.

 

Peuters en kleuters groeien op in een wereld van televisie, computers, mobieltjes en games. Deze media bieden de jongste kinderen ongekende mogelijkheden, zeker wanneer ouders en leerkrachten dit goed begeleiden. Mediawijzer.net wil zich bezinnen op de vraag hoe de positieve effecten gestimuleerd kunnen worden en wanneer bijgestuurd moet worden.

Onderzoek


Om het bewustzijn te vergroten wordt onder andere een onderzoek gedaan naar het mediagedrag van 0-6 jarigen en mediaopvoeding door ouders. Om ouders inzicht te geven in hun eigen mediawijsheid en media-opvoeding komt er op de campagnesite een MQ-test (mediawijsheidtest) voor opvoeders te staan.

Daarnaast ondersteunt Mediawijzer.net door kwalitatieve media zichtbaar te maken, die goed zijn voor de ontwikkeling of vermaak van kleine kinderen, zoals websites, apps, tv-programma´s en interactieve boeken. Dit wordt gedaan door middel van de Media Ukkie Award. Begin mei worden de genomineerden op website Media Ukkies bekendgemaakt. Het publiek kan twee weken lang stemmen op een favoriet of zelf een favoriet doorgeven.

Apps en digitale prentenboeken voor jonge kinderen zijn te vinden op Leesplein in de themalijsten Apps en Digitale prentenboeken. Vanaf 1 mei is op de website van Maand van de Media-opvoeding meer informatie te vinden over de campagne.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.