Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-04-2012 | Article Rating | (0) reacties

Brits bedrijf brengt goedkope minicomputer op de markt

Brits bedrijf brengt goedkope minicomputer op de markt Afgelopen week hebben kinderen in het Britse Leeds de eerste exemplaren van de Raspberry Pi, een minicomputer van 25 euro, ontvangen. De computer is door Britse wetenschappers ontwikkeld.

Elektronicabedrijf Premier Farnell, dat samen met RS Components de distributie verzorgt, verklaarde tegenover de Britse omroep BBC dat de belangstelling voor de minicomputer groot is.

De Raspberry Pi is ongeveer zo groot als een ID-kaart en gebruikt Linux als besturingssysteem. De hardware is te vergelijken met de vroegere Pentium-2 processors, maar dan met veel betere graphics. Er zijn modellen met een of twee USB-poorten, een HDMI-uitgang en een ethernetaansluiting.

Het systeem is ontwikkeld om kinderen en studenten warm te maken voor programmeren. Het goedkoopste model is met een prijs van 25 euro niet veel duurder dan een schoolboek.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.