Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 31-03-2012 | Article Rating | (0) reacties

Val Junior Excellent wint IPON-Award

Val Junior Excellent wint IPON-Award

VAL Junior Excellent heeft de IPON Award 2012 voor het basisonderwijs gewonnen. De virtuele leeromgeving met leerstof en opdrachten voor hoogbegaafde kinderen werd uitgeroepen tot het beste innovatieve digitale product voor het primair onderwijs.

 

De jury onder leiding van Louis Hilgers is lovend over het concept. "VAL junior Excellent is een virtual action learning system voor wereldoriëntatie. Het mooie is dat er begeleide lessen worden aangeboden aan begaafdere leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Zodat zij bij de les gehouden worden en aangesloten wordt bij wat hen op dit moment bezig houdt. VAL junior Excellent is genomineerd, omdat de aanpak op innovatieve wijze inspeelt op de vaardigheden van de 21e eeuw, zoals het gebruik van social media."

 

Voortgezet onderwijs

 

In de categorie vo en mbo heeft Optimaal Digitaal van uitgeverij Malmberg gewonnen. Optimaal digitaal staat voor een range van nieuwe lesmethodes waarbij docenten zélf de verhouding tussen boeken en digitaal lesmateriaal bepalen.

 

Afhankelijk van hoe digitaal een docent wil lesgeven en wat de ICT-voorzieningen op school zijn, bieden de nieuwe lesmethodes verschillende arrangementen aan: van 100 procent digitaal tot 100 procent papier. Hiermee wordt iedere docent een passend leermiddelenarrangement geboden.

 

De gewoon Speciaal Award voor innovatie in het speciaal onderwijs ging naar Op Maat Eduware. Met het Op Maat systeem, kan iedereen zelf op maat gesneden pakketjes voor zijn of haar onderwijs maken en uitwisselen. Het pakket is gebruiksvriendelijk en simpel. De leereenheden die gemaakt worden en door iedereen gratis ingezet. Crowdsourcing maakt het product een tool die op maat is gesneden voor het speciaal onderwijs.

 

Stimuleringsaward

 

De Organisatie van het leren Award ging naar Studyflow.  Studyflow is een online leeromgeving voor het oefenen van de centrale examens. Aan deze omgeving zijn gaming elementen en sociale netwerken toegevoegd.

 
De IPON-Stimuleringsaward ging naar Frans Schouwenburg, sectormanager PO & VO van Kennisnet. De award word toegekend aan een persoon, organisatie of initiatief met grote betekenis voor het ICT-onderwijs. Hij kreeg de award voor zijn inzet, gedrevenheid en eigenv visie met betrekking tot ICT in het onderwijs.

 
De Mediawijzer.net Award, voor het meest innovatieve project op het gebied van mediawijsheid,  ging naar de Digitale Nieuwscollage en Waag Society. De Digitale Nieuwscollage stimuleert leerlingen om actief de actualiteit te bespreken en te verwerken in lessen Nederlands. Gebruik makend van iPads lezen én bewerken zij nieuwsitems van uiteenlopende nieuwsmedia die zij uiteindelijk zelf naar het digibord sturen voor klassikale bespreking. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.