Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-03-2012 | Article Rating | (0) reacties

Ghanese docenten krijgen laptops

Alle ruim 65.000 docenten die lesgeven aan leerlingen van de eerste twee jaren van het openbaar secundair onderwijs in Ghana, krijgen een laptop. De Ghanese overheid heeft hiervoor een programma opgezet.

De regering wil op deze manier e-learning op scholen en de ICT-vaardigheid van docenten bevorderen. Zij kunnen via de laptops ideeën delen over thema's en lesmethoden.

Na de distributie van de laptops wil de overheid de ruim 24.000 docenten die lesgeven aan de hogere jaren van de middelbare school van laptops voorzien. Daarna kunnen ruim 2700 leraren in het beroepsonderwijs een laptop tegemoet zien.

 

De regering heeft al 40.000 computers verspreid op junior high schools (vergelijkbaar met de eerste twee jaren van het middelbaar onderwijs hier) voor gebruik door leerlingen. Binnenkort volgen er nog eens 20.000.

Volgens de Ghanese minister van Onderwijs, Lee Ocran, zijn de Arabische Ontwikkelingsbank, de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en diverse organisaties in Groot-Brittannië en Canada bereid het project te steunen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.