Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-03-2012 | Article Rating | (0) reacties

Kennisplatform Technologie & Onderwijs vernieuwd

Kennisplatform Technologie & Onderwijs vernieuwd

Sinds kort zijn op www.technologie-onderwijs.nl een groot aantal praktijkdossiers beschikbaar van ICT-projecten in het primair, voortgezet en hoger onderwijs.

De documenten in de dossiers zijn veelal meteen geschikt voor gebruik in de eigen situatie.  Zo kunnen onderwijsprofessionals niet alleen leren van de ervaringen van collega’s, maar vooral ook tijd en geld besparen door projectdocumentatie te hergebruiken.

Deze praktijkdossiers bevatten bruikbare documenten voor elke fase van een project, van blauwdrukken voor implementatieplannen tot middelen voor communicatie met docenten, ouders en leerlingen.  Daarnaast vertellen tientallen collega’s op video’s en in artikelen over hun eigen positieve en negatieve ervaringen.

Het platform is een initiatief van APS IT diensten, SLBdiensten, SURFdiensten en Microsoft Nederland. Samen bouwen ze aan een community waar het onderwijs relevante ervaringen ten aanzien van de toepassing van nieuwe technologie met elkaar deelt. Alle kennis wordt gratis ter beschikking gesteld. Technologie & Onderwijs is te volgen op twitter: @TechOnderwijs.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.