Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-03-2012 | Article Rating | (2) reacties

Plan voor 'Steve Jobsscholen'

Plan voor 'Steve Jobsscholen'

Er moeten basisscholen komen die 'sterk inspelen op het bestaan van de iPad'. Dat staat in een plan van vier initiatiefnemers, onder wie opiniepeiler Maurice de Hond, meldt Nu.nl.

De vier willen een zogenaamde Steve Jobsschool opzetten, waar leerlingen les krijgen met de populaire tablets.

Het plan wordt maandagmiddag gepresenteerd in Amsterdam. Daarbij zijn ook de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) en onderwijswethouder Mariëtte van Leeuwen (Lijst Hilbrand Nawijn) van Zoetermeer aanwezig. Zij staan beiden positief tegenover het idee om iPad-scholen in te voeren in hun gemeente.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Peetsea
Van Peetsea | 27-03-2012
Steve Jobs op één lijn met Anne Frank? Kom op Marcel de Hond niet weer een stunt zoals bij het energiebedrijf: 'iPad; ik zeg DOEN', 'Apple; ik zeg doen'. Associeer onderwijs niet met een hork als Jobs maar met transparantie en delen.
Ik verwacht graag wat meer onbaatzuchtigheid van zowel Apple als De Hond.
hanita beumkes
Van hanita beumkes | 28-03-2012
Geweldig idee! Biedt de jeugd van de toekomst iets waar ze ECHt wat aan hebben. Benut hun snelle leervermogen. de kinderen van tegenwoordig zitten anders in elkaar, leven in een andere wereld, komen in een andere toekomst. Drie hoeraatjes voor Maurice de Hond!! Als ik kon had ik het zelf ontwikkeld. Super, ook in de rest van het land graag deze scholen.
afzender, een moeder van een 11 en 13 jarige waarvan de jongste vastliep op de " ouderwetse" basisschool.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.