Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-03-2012 | Article Rating | (0) reacties

Wiskundeschool.nl helpt vwo-leerlingen

Wiskundeschool.nl helpt vwo-leerlingen

Deze week is Wiskundeschool.nl gelanceerd. De site biedt vwo-scholieren gratis hulp bij de voorbereiding voor het vak wiskunde A.

 

Komend eindexamenjaar doen bijna 40.000 vwo-scholieren examen. Wiskunde is nog altijd een groot struikelblok bij de eindexamens voor het vwo. Afgelopen jaren was het percentage onvoldoendes bijna 30 procent.

 

Het Centraal Plan Bureau heeft berekend dat achterblijvende wiskunderesultaten de economie op termijn jaarlijks zes miljard euro kost. Dit omdat de kwaliteit van het wiskunde onderwijs grotendeels bepalend is voor de economische prestaties van Nederland.

 

Maatwerk

 

Veel scholieren kunnen zich er vaak alleen door het vak wiskunde worstelen als ze voldoende individuele begeleiding krijgen. De digitale Wiskundeschool.nl biedt gratis hulp op afstand. Voor de individuele begeleiding biedt Wiskundeschool.nl een goed alternatief waarbij scholieren thuis of onderweg op pc of tablet hun lesstof kunnen oefenen. De website is toegespitst op de doelgroep van zeventien- en achttienjarige vwo-scholieren en biedt waardevolle interactiviteit in de vorm van maatwerk, feedback en tips. Zowel studenten als docenten zijn tijdens de ontwikkeling betrokken geweest als klankbord. Beide doelgroepen hebben hoge verwachtingen van de ondersteunende software.

 

Open antwoorden

 

De software achter Wiskundeschool.nl is in staat volledig open antwoorden, in de vorm van wiskundige formules, te interpreteren en analyseren. Dat is een stap verder dan de huidige e-learning software, die zich vaak beperkt tot multiplechoice antwoorden. Net zoals een docent ziet de software niet alleen dat er een fout is gemaakt, maar ook wat er fout is en koppelt dit terug aan de leerling.

 

Wiskundeschool.nl is ontwikkeld door Sowiso. Dit bedrijf is in 2009 ontstaan als spin-off van de TU Eindhoven, waar de software voor een groot deel is ontwikkeld. Wiskundeschool.nl wordt het komend jaar door Sowiso uitgebreid richting havo-eindexamen en andere wiskundevakken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.