Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-03-2012 | Article Rating | (0) reacties

Samenwerking Studiekring en de Digitale School

Studiekring en de Digitale School bieden via een nieuwe samenwerking gratis leermateriaal voor het aanleren van studievaardigheden.

Docenten en onderwijskundigen in Nederland kunnen de informatie online ophalen via de Digitale School en ervaringen met elkaar delen op de Community Studiebegeleiding.

Studiebegeleiding begint in het onderwijs een steeds belangrijkere rol te spelen. Van leerlingen in het voortgezet onderwijs wordt een zekere mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht. Hierdoor ligt de nadruk niet alleen op het verwerven van kennis, maar ook op het beheersen van studievaardigheden. Doordat de hersenen tussen het 10e en 25e levensjaar nog volop in ontwikkeling zijn, hebben jongeren onder meer moeite met het organiseren, plannen en actief leren van huiswerk.

“Samen met de leerling zoeken we naar de insteek die het beste voor hem of haar werkt om te groeien in schoolse vaardigheden. Dit is de basis van onze werkwijze en ons eigen onderwijsmodel: de Studiekring Manier van Werken”, aldus Ivo Richaers, directeur van Studiekring.

De Digitale School is een stichting die tot doel heeft alternatieve leerwegen aan te bieden aan leerlingen. Tevens ondersteunt zij leraren die deze leerwegen willen ontwikkelen en gebruiken. Hiervoor heeft de stichting een educatieve website ontwikkeld die wordt onderhouden door ongeveer 50 docenten uit het primair en voortgezet onderwijs uit heel Nederland. Sinds kort is de website van de Digitale School uitgebreid met een Vaklokaal [voor leerlingen] en een Community Studiebegeleiding [voordocenten]. Erik Verhulp, secretaris van de Digitale School: “Met Studiekring hebben we de juiste partner gevonden om het Vaklokaal en de Community Studiebegeleiding in te richten op onze website”.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.