Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van aNewSpring | 22-02-2012 | Article Rating | (0) reacties

Honderden Rotterdamse leraren moeten taaltoets maken

Honderden Rotterdamse leraren moeten taaltoets maken

ROTTERDAM - Honderden Rotterdamse leraren in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) ondergaan binnenkort een taaltoets. Wie niet slaagt, neemt opnieuw in de schoolbanken plaats voor een bijspijkercursus.


De meldde een woordvoerder van de gemeente Rotterdam vandaag. Het gaat om een online taaltoets, die is ontwikkeld door het Rotterdamse ict-bedrijf aNewSpring. De gemeente beloofde eerder meer gebruik te willen maken van de plaatselijke creatieve industrie. Er liggen nog meer opdrachten klaar voor deze sector in de havenstad.



De leraar die niet slaagt voor de toets spijkert zijn kennis via de taalmodule bij tot die weer op het gewenste niveau is. 'Elke docent is een taaldocent,' stelt onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA). Hij doelt daarmee op het feit dat bijvoorbeeld gymleraren en biologieleraren kinderen op het gebied van taal ook moeten kunnen corrigeren. Zo moet uiteindelijk het taalniveau van de Rotterdamse scholieren ook beter worden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.