Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-02-2012 | Article Rating | (0) reacties

Virtual Educa wil ICT-ideeën uitwisselen

Virtual Educa wil ICT-ideeën uitwisselen

In Paramaribo wordt van 29 februari tot 2 maart 'Virtual Educa Caribbean' gehouden. Het voornaamste doel van Virtual Educa is  om een platform te creëren voor het uitwisselen van ideeën en informatie ten aanzien van technologische ontwikkelingen in het onderwijs.

 

Een tweede doel van Virtual Educa is om innovatief denken te stimuleren in de landen waar dit evenement wordt gehouden. Het thema van de conferentie is: "The use of ICT and Innovative Approaches to Enhance Education".

 

Virtual Educa is een initiatief van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).  De conferentie bestaat uit een beurs, lezingen en workshops.  Het is de eerste keer dat dit evenement in een niet-Spaanssprekend land wordt gehouden.

 

De beurs omvat verschillende aspecten van virtuele educatie. Tijdens de beurs zal de leerkracht en het verantwoord gebruik van moderne technologie centraal staan. Er zal ook een 'twenty First century classroom' worden ingericht. Het doel hiervan is om participanten en bezoekers een glimp te geven van hoe een modern leslokaal van de 21ste eeuw eruit moet zien.

 

Brede aanpak

 

Het Surinaamse ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is al geruime tijd bezig met het formuleren van een Nationaal ICT-beleid voor het onderwijs. Het ministerie is zich ervan bewust dat door ICT kwalitatief hoogstaand onderwijs binnen het bereik wordt gebracht van vooral zwakkere sociale klassen wonend in stad, district en binnenland. Het MINOV vindt dat zij hierin kan voorzien indien zij via het internet en conform geaccrediteerde didactische en pedagogische standaarden, virtueel onderwijs distribueert naar onderwijsfaciliteiten in alle leefgebieden. Leraren, leerlingen en studenten kunnen dan in hun eigen omgeving goed onderwijs krijgen. Het MINOV wil daarvoor innovaties doorvoeren in het onderwijsproces, het leermateriaal, het wettelijk en regulerend kader, en gebruik maken van virtueel onderwijs, ICT- platforms en breedband internet.

 

Meer informatie: OAS


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

16-10

(Medior) Consultant

UP learning
12-10

Totara Implementatieconsultant

The Courseware Company
04-10

Sales Consultant

The Courseware Company