Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-02-2012 | Article Rating | (0) reacties

iPad-project voor horeca-onderwijs

iPad-project voor horeca-onderwijs

Deze week is op College De Brink in Laren een iPad-project van start gegaan. In samenwerking met uitgeverij Edu’Actief gaat een groep van 34 leerlingen met een interactief e-book aan de slag.

 

De leerlingen werken op een iPad aan het onderdeel Sociale hygiëne met behulp van een digitale versie van het boek Tendens Sociale hygiëne, een uitgave van Edu’Actief. Het uiteindelijke doel is dat de leerlingen het officiële diploma Sociale hygiëne behalen.

 

In 2000 is in een nauwe samenwerking tussen De Brink en Edu’Actief een nieuwe lesmethode voor consumptieve technieken getest. De stap naar iPad-ondersteund onderwijs past in de lijn van College De Brink om voortdurend onderwijs te verbeteren en te innoveren.

 

Het iPad-project richt zich op leerlingen in het VM2-traject. Zij volgen binnen het vmbo het mbo-traject voor kok of gastheer/gastvrouw niveau 2.

 

Pilots

 

Uitgever van de leermiddelenserie Tendens Horeca, Ricardo Eshuis, legt het belang van de test uit voor de uitgeverij. “Edu’Actief is op verschillende fronten actief om pilots te doen met digitalisering in het onderwijs. Een van deze pilots is het iPad-project voor horecaonderwijs.”

 

Eshuis is verantwoordelijk voor een aantal concrete pilots binnen het horecaonderwijs. “We testen het e-book Tendens Sociale hygiëne via het programma Tablisto: een e-reader voor de iPad die verrijkte content afspeelt. Daarnaast testen we programma’s voor verschillende devices, variërend van een interactief werkboek (Bordboek) tot digitale lessen die docenten in kunnen zetten voor klassikale instructies (De Digitale Klas).

 

Tijdens het project is er veel contact tussen school en uitgever om knelpunten op te lossen en om gebruikerservaringen uit te wisselen. Op vaste momenten is er een helpdesk beschikbaar binnen Edu’Actief en bij de leverancier van Tablisto, Yellowmind. Door deze hechte samenwerking kunnen goede resultaten geboekt worden.

 

De test loopt van februari tot en met juni. Als het goed is, gaan dan 34 leerlingen van De Brink op voor hun examen Sociale hygiëne. De voortgang van het project is te volgen via diverse media: www.edu-actief.nl, www.htv-leermiddelen.nl en www.ricardoeshuis.wordpress.com.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.