Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-02-2012 | Article Rating | (0) reacties

Grote bedrijven hebben meeste ervaring met e-learning

Grote bedrijven hebben meeste ervaring met e-learning

Van bedrijven die langer dan drie jaar e-learning gebruiken, gaat het in 68 procent van de gevallen om bedrijven met meer dan 10.000 werknemers. Dat blijkt uit een steekproef van CrossKnowledge en Ipsos die vandaag in Utrecht is gepresenteerd.

 

In de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Spanje traint ongeveer 40 procent van de bedrijven meer dan 50 procent van hun werknemers via e-learning. In Frankrijk is dit voor slechts 17 procent van de bedrijven het geval. Voornamelijk in de dienstensector wordt er veel gebruik van e-learning gemaakt. Drieënveertig procent van de bedrijven actief in deze sector traint meer dan de helft van hun werknemers via e-learning.

 

Schaalvoordelen

 

Onder de landen die het hoogst scoren met betrekking tot het aantal bedrijven dat online training langer dan drie jaar geleden heeft geïntroduceerd, kunnen voornamelijk de Benelux en Spanje worden geobserveerd met respectievelijk 64 procent en 63 procent. Deze landen profiteren sinds 2000 van een e-learning aanbod dat lokaal wordt ondersteund door gunstige fiscale bepalingen.

 

Het aantal te trainen werknemers, de behoefte om hun competenties in real time op de zeer concurrentiegevoelige wereldwijde markt af te stemmen en de potentiële schaalvoordelen zijn factoren die grote bedrijven hebben aangespoord zich tot e-learning te wenden, meldt CrossKnowledge.

 

Blended learning

 

Van de bedrijven geeft 76 procent aan dat Blended Learning de meest gebruikte e-learning oplossing is. Zevenenveertig procent van deze bedrijven wil het gebruik van deze aanpak opvoeren.

 

Het autodidactische e-learning programma is de op een na populairste oplossing (58 procent): dit lijkt terug te slaan op het feit dat e-learning aan individuele behoeften beantwoordt en op ieder gewenst moment kan worden ingezet.

 

De studie is tussen 8 september en 7 oktober 2011 uitgevoerd in Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.