Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-02-2012 | Article Rating | (0) reacties

Zorgopleidingen wisselen digitaal lesmateriaal uit

Afgelopen week is het project ‘Vele Handen’ van start gegaan. In dit project werken drie zorgopleidingen samen en wisselen digitaal leermateriaal uit via Wikiwijs.

Het project is een van de voorgenomen activiteiten vanuit de sectorkamer mbo binnen het Wikiwijs Activiteitenplan 2012.


Open leermateriaal valt of staat met de bereidheid van docenten hun materiaal te delen met anderen. Maar vaak is het nog een brug te ver om ‘zomaar’ eigen materiaal op Wikiwijs zetten. Docenten vragen zich af of het wel goed genoeg is, waar het materiaal blijft en wie er wat mee gaat doen. Daarom is er gekozen voor een tussenstap: ruilen van materiaal. De opleidingen wisselen hun behoeftes uit en kijken wie er wat heeft, wat er nog aangepast moet worden en waar eventueel nog witte vlekken zijn. Daar kunnen docenten, heel efficiënt, gericht materiaal maken en uitwisselen.

Van ruilen naar delen


Wikiwijs kan deze vorm van werken faciliteren, in combinatie met een LinkedIn-groep voor de communicatie. Naast de drie zorgopleidingen van ROC Eindhoven, het Ter Aa College en het Zadkine College, gaat ook de community Zorg en Welzijn van Kennisnet een actieve rol spelen. Andere opleidingen ook aanhaken.

Meer informatie: Wikiwijs in het Onderwijs


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.