Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-01-2012 | Article Rating | (0) reacties

Apple introduceert iBooks 2 en iBooks Author


Apple heeft deze week in New York de iBooks 2, iBooks Author en iTunes U voor de iPad gepresenteerd. De apps maken het mogelijk om digitale lesboeken te lezen en te creëren op de iPad.

 

Met de introductie van iBooks 2 en iBooks Author wil Apple een revolutie ontketenen in de manier waarop met schoolboeken wordt omgegaan. Boeken van iBooks 2 op de iPad zijn draagbaar, duurzaam, interactief, doorzoekbaar en up-to-date. De boeken bevatten onder meer  foto’s, 3D-beelden, filmpjes of animaties en een woordenboek.

 

Het is ook mogelijk om vragen in het boek te verwerken. Leerlingen krijgen

meerkeuzeantwoorden in de vorm van plaatjes. Daarnaast kunnen leerlingen ouderwets stukken tekst markeren. De speciale schoolboeken zullen te vinden zijn in een aparte categorie in de iBook Store. iBooks 2 is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch vanaf versie iOS 4.2 of nieuwer. iBooks 2 is gratis te downloaden in de App Store.

 

Apple introduceert tegelijkertijd de app iBooks Author waarmee iedereen zelf lesboeken kan maken. De app is een soort samenvoeging van de Apple-applicaties Keynote en Pages. Met deze programma’s konden presentaties en documenten worden opgesteld en vormgegeven. iBooks Author is gratis beschikbaar in de Mac App Store (vereisten: Mac OS X 10.7.2. of nieuwer). 

 

Met de app iTunes U kunnen colleges worden gegeven, notities worden gemaakt en opdrachten aan klassen worden gegeven. De app zal niet alleen beschikbaar zijn voor universiteiten, maar ook voor middelbare scholen. Ook de iTunes U app is gratis te downloaden  in de App Store (vereisten: versie iOS 5.0 of nieuwer).

 

Bron: Mediawijzer.net


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.