Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-01-2012 | Article Rating | (0) reacties

Scholen presenteren innovatieve projecten


Op 15 februari 2012 presenteren verschillende scholen in Meetingplaza in Maarssen de innovatieve projecten die ze hebben ontwikkeld in het kader van de SURFnet/Kennisnet-innovatieregeling.

 

Van mei tot december 2011 zijn door 36 onderwijsinstellingen in het basis-, voortgezet, middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs innovatieve projecten uitgevoerd op het gebied van 4K video, Augmented Reality, Leren op afstand / Online samenwerken en nieuwe videotoepassingen in het onderwijs.

 

Leren via filmpjes en 3-dimensionale beelden, zien wat zich onder de grond bevindt aan aardlagen en hoe oud die lagen zijn, met behulp van een webcam als het ware door je eigen lichaam heen kijken om te zien welke organen zich daarin bevinden, op je stage gebruik maken van een iPad om je ervaringen daar te delen met je medestudenten en je begeleider, kijken naar een video over paleis Soestdijk waarbij je kunt inzoomen op alle details zonder scherpte te verliezen: het zijn maar enkele voorbeelden van de projecten die zijn uitgevoerd op scholen.

 

Meer over de projecten is te vinden op www.innovatieregeling.nl.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.