Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-01-2012 | Article Rating | (0) reacties

Masterclass over mobiele technologie in het onderwijs

Van 16 tot en met 22 januari 2012 vindt de door de Open Universiteit georganiseerde online masterclass 'Hoe gebruik je mobiele technologie in het onderwijs?' plaats.

Prof. dr. Marcus Specht, universitair hoofddocent bij CELSTEC, een onderzoeksinstituut van de Open Universiteit, en expert op het gebied van mobiel leren, verzorgt de masterclass.

Iedereen gebruikt tegenwoordig mobiele technologie. De eerste reflex in veel onderwijssituaties is echter om de mobiele telefoons uit te zetten in plaats van te benutten. Het stoort immers als leerlingen of studenten gaan bellen of internetten in een klassesituatie. Verder ondermijnt het veelvuldig multitasken de concentratie op de leertaak. Daar staat tegenover dat mobiele technologie voor veel mensen een steeds belangrijker bron van informatie en contact wordt. De vraag die dan ook beantwoord moet worden is hóe je mobiele technologie zinvol kunt gebruiken in het onderwijs. De meeste mensen denken daarbij dan aan de mobiele telefoon (beter: de smartphone) als een (te) kleine computer waarmee je webpagina's kunt bekijken of een email kunt lezen.

Voordelen van mobiele technologie

Om mobiele technologie goed te kunnen gebruiken dienen we in de eerste plaats de kwaliteiten van ervan goed te begrijpen om die vervolgens te combineren met de kenmerken van leren en instructie. In deze masterclass wordt uitgelegd dat het gebruik van mobiele technologie in het onderwijs wordt bepaald door drie componenten:

  • Met mobiele technologie heeft een lerende op vrijwel op iedere plaats toegang tot informatie en is leerondersteuning via die mobiele technologie beschikbaar;
  • Door het gebruik van sensoren kan de mobiele technologie de leercontext bepalen en dus de lerende meer in situ ondersteunen;
  • Via mobiele technologie kan men verschillende leersituaties met elkaar verbinden en de lerende door alle leeractiviteiten in die verschillende leersituaties begeleiden.

Voor wie

De masterclass richt zich op onderwijskundigen, ontwikkelaars en adviseurs van onderwijs en opleiding en daarnaast op docenten, trainers en andere professionals die geïnteresseerd zijn in het gebruik van mobiele technologie voor leren binnen en buiten het klaslokaal. Er is geen specifieke vakinhoudelijke voorkennis vereist. Het is wel van voordeel om al een SmartPhone gebruikt te hebben.


Alle activiteiten zijn met uw PC te volgen. Bij sommige onderdelen kunt u op een willekeurig tijdstip participeren, zoals forumdiscussies. Er is in de week één live sessie van een uur waarin een presentatie van de expert is gepland, inclusief de mogelijkheid om de expert vragen te stellen via de chat. Het is van belang dat u dit uur beschikbaar bent.


Meer informatie over de masterclass is beschikbaar op de website.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.