Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-01-2012 | Article Rating | (0) reacties

Microsoft lanceert online meetinstrument lesmethoden

Microsoft lanceert online meetinstrument lesmethoden Microsoft heeft in Nederland de online tool 'Partners in Learning School Research' [PILSR] gelanceerd. Hiermee kunnen scholen en leerkrachten zien hoever ze zijn met innovatieve lesmethoden.

Met deze lesmethoden brengen scholen leerlingen en studenten de vaardigheden bij die zij nodig hebben om in de huidige digitale informatiesamenleving goed te kunnen functioneren. Onder deze vaardigheden, de zogeheten '21st Century skills', vallen creativiteit en innovatie, kritisch analytisch denken, samenwerken, probleem oplossend vermogen, zelfsturing, communiceren, bewust betrokken burgerschap en ict-vaardigheden.

Met de PILSR-tool krijgen scholen inzicht in hun eigen prestaties op het gebied van innovatieve lesmethoden en het onderwijzen van 21st Century Skills. Na het invullen van de enquête ontvangt de school binnen 24 uur een rapport met de onderzoekresultaten. Vervolgens kan een school zich vergelijken met scholen in de regio en zich aansluiten bij het Partners in Learning Platform om zo ervaringen te delen met andere scholen die de test hebben gedaan, maar ook om allerlei materialen en informatie te kunnen vinden die de school helpt bij het implementeren van 21st Century Skills.

Bron/meer informatie: Vives.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.