Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 14-12-2011 | Article Rating | (0) reacties

Uitgeversplein op vakbeurs Onderwijs & ICT

Uitgeversplein op vakbeurs Onderwijs & ICT

De grootste onderwijsuitgevers van Nederland presenteren een speciaal programma tijdens de vakbeurs Onderwijs & ICT. ThiemeMeulenhoff, Malmberg, Zwijsen en Noordhof bieden de bezoekers het gezamenlijk het Uitgeversplein aan.

Gedurende twee dagen zijn op dit plein diverse sprekers te vinden die vertellen over digitale toepassingen binnen de educatieve uitgeefwereld. Tablets, digiborden en ander digitaal lees- en leermateriaal komen aan de orde. Het Uitgeversplein is te vinden op de beurs Onderwijs & ICT, 25 en 26 januari 2012 in Jaarbeurs Utrecht, Hal 9 stand C050.

Zowel op woensdag als donderdag trapt ThiemeMeulenhoff om 10.15 uur het programma af met een presentatie over de eerste resultaten van de CollegeReader voor het hoger beroepsonderwijs. Aansluitend verzorgt Marjolein Rooijmans om 11.15 uur de sessie ‘Slagen voor het digitaal examen Taal en Rekenen’. Rooijmans laat aan geïnteresseerden zien hoe met de nieuwste digitale middelen te leren is voor het centraal examen Taal en Rekenen MBO.

Interactieve lessen

Op woensdag 25 januari 2012 zijn aansluitend nog twee presentaties gericht op bezoekers werkzaam in het primair onderwijs. Malmberg biedt om 12.15 uur een lezing aan van Joost Maarschalkerweerd, onderwijsadviseur bij HCO, met de titel ‘Maak een goede interactieve les’. Hij legt uit hoe een goede interactieve les eruit moet zien met behulp van een digibord. Jan van Wonderen van Zwijsen vertelt vanaf 13.15 uur over ‘Innovatieve didactiek voor wereldoriëntatie’. Hij laat zien hoe belangrijk -en noodzakelijk- het is om interactieve media te gebruiken in aardrijkskunde-, geschiedenis- en natuur- & technieklessen.

Apps

Op donderdag 26 januari 2012 worden, na de presentatie over de CollegeReader, twee sessies verzorgd door Noordhof en ThiemeMeulenhoff. De presentaties die zij aanbieden gaan respectievelijk over ‘Directe toegang digitaal lesmateriaal in het Voortgezet Onderwijs’ (12.15 uur) en ‘Met de SchooltasApp samen het leren opnieuw uitvinden’ (13.15 uur). Met Schooltas wil ThiemeMeulenhoff samen het leren opnieuw uitvinden. Tijdens deze presentatie worden ervaringen gedeeld en wordt uitgelegd hoe de App werkt.

Bron/meer informatie: Onderwijs & ICTHoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.