Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-12-2011 | Article Rating | (0) reacties

Isala klinieken en Noordhoff ontwikkelen e-learningcursus


Isala klinieken in Zwolle en Noordhoff Uitgevers hebben een nieuwe e-learning cursus Total bodycooling ontwikkeld voor verpleegkundigen die op een neonatale intensive care unit (NICU) voor zieke pasgeborenen werken.

 

Uitgangspunt is dat andere NICU’s in Nederland en Vlaanderen ook gebruik kunnen maken van deze cursus. Op het gebied van neonatale zorg is dit de eerste e-learningcursus die aangeboden wordt. De cursus is gebaseerd op geldende richtlijnen en protocollen en wordt afgesloten met een toets en levert accreditatiepunten op voor het kwaliteitsregister V&V.

 

Total bodycooling

 

Rondom de geboorte kan bij baby’s ernstige hersenschade optreden. Om deze schade zoveel mogelijk te beperken wordt bij pasgeborenen een nieuwe behandelmethode toegepast: milde hypothermie door bodycooling. Door middel van een extern koelsysteem wordt de lichaamstemperatuur van de pasgeborene gecontroleerd verlaagd. Isala klinieken hebben al enkele jaren ervaring met deze therapie. Een correcte uitvoering ervan vraagt echter om goede scholing van betrokken zorgprofessionals. Neonatologen en verpleegkundigen van de Isala klinieken hebben hun kennis en ervaring met deze therapie ingebracht voor de ontwikkeling van de cursus. Tegelijkertijd heeft dit geleid tot verdere kwaliteitsverbetering van de zorg die Isala klinieken bieden. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten.

 

Interactief

 

Het voordeel van e-learning is dat cursisten het in hun eigen tijd en tempo kunnen doen. In drie uur tijd kan een module doorlopen en afgesloten worden met een toets. De modules zijn voorzien van extra’s zoals een verklarende woordenlijst, filmpjes en een online bibliotheek waar artikelen in geplaatst kunnen worden. Cursisten kunnen online vragen stellen, chatten met anderen en een forum starten.

 

Vervolg

 

De samenwerking tussen het Zwolse ziekenhuis en Noordhoff kent ook al een vervolg. Voor verpleegkundigen werkzaam op een NICU zijn de e-learningcursussen Bloedafname en Voorbehouden verrichtingen bij maag-darmkanaal in ontwikkeling. De partijen hebben ook samen een voorlichtingsfilm gemaakt over Kwetsbare ouderen, waarvan delen gebruikt worden voor de gelijknamige e-learningcursus die ontwikkeld is voor het landelijk VMS-programma.

Bron: Persbericht 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.