Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-12-2011 | Article Rating | (0) reacties

Online masterclass 'Google je wijs'

Online masterclass 'Google je wijs'

Op 15 december 2011 vindt de vijfde Online masterclass plaats. De titel is 'Google je wijs'. De masterclass wordt gegeven door dr. Saska Brand-Gruwel, onderzoeker bij CELSTEC.

Mensen zoeken bijna dagelijks informatie op internet. Voor het werk, voor school of privé. Maar vinden we wel de meest geschikte of juiste informatie? Is de informatie wel betrouwbaar en wat doen we met tegenstrijdige informatie? Met andere woorden: zijn we wel zo informatievaardig?

Het effectief en efficiënt zoeken naar informatie blijkt nog niet zo gemakkelijk. Uit onderzoek komt naar voren dat de informatievaardigheden van leerlingen, studenten en docenten verbeterd kunnen worden.

In deze masterclass gaat dr. Saskia Brand-Gruwel in op wat informatievaardigheden zijn en aan de hand van een voorbeeld wordt het zoekproces doorlopen. Na het volgen van deze masterclass heeft de deelnemer inzicht in wat informatievaardigheden zijn en heeft hij hopelijk een beter beeld van zijn eigen informatievaardigheden.

De masterclass maakt onderdeel uit van de reeks online masterclasses over onderwijs- en leerwetenschappen die de Open Universiteit organiseert en aanbiedt via OpenU. Meer informatie over deze serie en de masterclass 'Google je wijs' is hier te vinden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.