Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Bright Alley | 06-02-2011 | Article Rating | (0) reacties

Intertoys zet eerste stap naar online leren

Intertoys met ruim 300 winkels in Nederland, Duitsland en België de grootste speelgoedketen van de Benelux. Intertoys start met het inzetten van e-learning om haar medewerkers beter te bereiken.

Bright Alley heeft hiervoor een eerste interactieve module ontwikkeld voor het gebruik van Manus+; een softwarepakket voor onder andere personeelsplanning en urenregistratie.
Doel van de training


Intertoys wil dat zowel de filiaalmanagers als de assistent-filiaalmanagers de belangrijkste taken kunnen uitvoeren in Manus+ en begrijpen waarom ze dit moeten doen. Daarnaast krijgen ze inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het managen van een filiaal.Specifiek luidde de vraag van Intertoys:
inzicht geven in 'het waarom' en de achtergrond van Manus+.
het dagelijkse gebruik (lees 'knoppencursus') van Manus+ uitleggen: Hoe doe ik dat?
toegang geven tot achtergrondinformatie over Manus+ die als naslagwerk waardevol is om te kennen.


De e-learning

Onze ervaring is dat mensen het beste leren, wanneer zij begrijpen waarom ze iets moeten leren. En bij voorkeur wanneer dat leren plaatsvindt in de context van hun dagelijkse werk. Intertoys heeft samen met Bright Alley gekozen voor een training op basis van 'een dag van een filiaalmanager'. Op deze manier kan de filiaalmanager zich makkelijk in de e-learning verplaatsen. In de training worden alle stappen die een filiaalmanager van 's ochtends tot 's avonds tegenkomt doorlopen. Aan de hand van de zaken waarmee de manager te maken krijgt leggen we het belang van planning, monitoren en evalueren uit.

Het tweede deel van de e-learning gaat in op het werken met Manus+. Continu wordt de koppeling gelegd hoe Manus+ de filiaalmanager kan helpen bij zijn werk.Het derde deel van de e-learning is een naslagfunctie. Per taak wordt het belang uitgelegd. Vervolgens kan de cursist een stap-voor-stapinstructie openen (pdf-file). Hier worden de functies van Manus+ die niet iedere dag of week worden gebruikt uitgelegd.De Manus+ leermodule wordt beschikbaar gesteld via een Moodle- leermanagementsysteem. Deze is gekoppeld aan Afas. Na afronding van de training kunnen de cursisten via Moodle hun certificaat afdrukken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.